11/5/17

ESPANYA SE SUÏCIDA

Espanya forja d'antic un sistema econòmic basat en una estratègia suïcida, una mentalitat autodestructiva que busca la desaparició de la molesta concepció actual de l'Estat per a donar naixement a un nou ens que es dirà Espanya però que no serà més que un eufemisme per a referir-se a Madrid com a ciutat estat.

Espanya se suïcida però les víctimes som nosaltres, perquè en este plantejament, la perifèria no deixa de ser un destorb que cal anar laminant a poc a poc fins a fer-la desaparéixer.

És prou fer una ullada als PGE per a percebre com funciona la maquinària de destrucció i tant es valen els d'enguany com els de fa tres, cinc, deu… Inversions sense explicació plausible derivades cap a zones en què no es complixen ni els més mínims criteris d'objectivitat, mentres es margina territoris dinàmics capaços de revalorar cada euro invertit. Res és casual.


Res es deixa a l'atzar. Cal retallar qualsevol capacitat de creixement de la perifèria, d'ací la falta de voluntat a l'hora de dissenyar un sistema de finançament autonòmic que tinga un mínim d'indici de justícia i la seua gradual substitució per eixe Fons de Liquiditat que no deixa de ser una almoina atorgada graciosament però amb els nostres propis diners.

Tampoc s'escatimen esforços en el terreny de la convivència i en compte de fomentar l'enteniment es força el desencontre. En part utilitzant eixos mateixos PGE que servixen per a crear recels interterritorials, però també exaltant l'odi a la diferència demonitzant costums, singularitats, idiomes… dividix i venceràs.

Tot quant succeïx té un fi únic: que tot, absolutament tot passe per Madrid. Capitals, mercaderies, empreses, han de tindre el seu epicentre en la megaciutat per a la que la resta no som més que rutes d'accés, per això el sistema radial de les infraestructures, per això el seu “Corredor Mediterráneo” és de secà i encara ens estranya que hi haja qui, amb este panorama, vullga anar-se’n.


I mentres tot açò passa, les notícies sobre infrafinançament, sobre el maltractament en els pressupostos o sobre les mentires de l'administració sobre el Corredor Mediterrani desapareixen en un bufit de les portades dels periòdics, substituïdes per autentiques banalitats com si es pot o no aparcar en el carril bus a la nit, els culebrons de la Junta Central Fallera o el pròxim entrenador del València, com si ens anara la vida en això.