27/5/13

PARTIDO POPULAR, S.A.



La presidenta de Castella-la Manxa i secretària general del Partit Popular, María Dolores de Cospedal argumentava al setembre de l’any passat la seua, en aquells moments, proposta d’eliminació de jornal als diputats autonòmics amb la frase següent: “L’objectiu és que estiguen en política aquelles persones que verdaderament vullguen dedicar-se a això per la seua vocació de servir els ciutadans”
Passaré per alt el populisme barat i l’aberració democràtica de la proposta i em centraré en la frase pronunciada per Cospedal amb la que no puc estar més d’acord. En política no hauria d’estar ningú que no tinguera un profund sentit de servici al ciutadà, ningú que no tinguera eixa vocació que porta a esforçar-se més enllà dels límits exigibles. Desgraciadament tota la força regeneradora que conté esta afirmació desapareix en l’instant que ix de la seua boca.


No hauria de resultar fàcil donar lliçons d’este tipus quan s’és un dels líders més destacats del partit dels sobresous, Gürtel, Emarsa, o dels papers de Bárcenas i dels acomiadaments simulats en diferit. No hauria de resultar fàcil dir estes coses sense fer-se roig baix la pluja de confeti de les festes gratis total. Hi ha massa polítics amb la cara forrada de vaqueta disposats a mentir-nos mirant-nos als ulls.

Vocació de servici demana María Dolores als altres, mentres dia a dia van apareixent indicis que ens porten a la conclusió que el Partido Popular  (presumptament) no és més que una societat mercantil sense més objectiu que el de la utilització del poder per al lucre personal d’alguns dels seus dirigents, els seus amics i col·laboradors necessaris.

Es demana vocació als polítics, austeritat als ciutadans, fe als seus votants, mentres les notícies parlen de comptabilitats paral·leles, caixes B, polítics amb més d'un jornal i sobres entregats en restaurants. Imposen des de la comoditat dels seus ben nodrits rebostos, retalls en educació i sanitat, pujades d’impostos directes i no progressius, moderació (quin eufemisme) salarial i a pesar de tot cada dia ens despertem amb una nova mostra d’ineptitud en el maneig dels diners públics. Retards en els pagaments als farmacèutics, als menjadors escolars, les beques per a llibres. Els nostres impostos pareixen haver desaparegut sense que ningú es faça responsable dels excessos.

Vocació ens demana qui compartix sigles amb un bon nombre d’imputats que omplin de vergonya les Corts Valencianes sense que es prenga cap mida excepte la de la defensa corporativa, perquè segons pareix, lo que cal protegir és el negoci i no la dignitat de les institucions.

¿Regenerar la democràcia? Lo que fa falta és regenerar als polítics perquè per molt que modifiquem el sistema fins a elevar-lo a la perfecció sempre hi haurà qui siga capaç de fundar sobre ell una Societat Anònima que'l pervertisca en el seu propi benefici i açò succeirà mentres el poble no abaste la consciència que la seua principal missió és separar el gra de la palla.  

Publicat per Levante-emv el 03/06/13