12/5/13

LA RAÓ

¿Qué passaria si els dos únics hòmens vius sobre la terra foren valencians? Amb este relat curt aparque per una volta els escrits en els que expresse la meua opinió... o no.



Si haguera ocorregut tan sols un any abans, haguera passat quasi inadvertit, tapat per l’estrèpit de milers d'automòvils i la escama de la ciutat, pero ara, el sec esclafit rebotava en les parets dels edificis buits multiplicant-se pels carrers encatifats de cadàvers en estat de putrefacció. Si haguera hagut algú viu a molts quilómetrets a la redona, segur que hauria pogut escoltar aquell tir, pero no era el cas i només els pardals estaven ací per a escarotar-se.


Vicent mirava alternativament el canó de la seua pistola i la cada volta més gran taca que havia aparegut en el pit de Pau, com intentant comprendre quina relació hi havia entre el filet de fum que eixia d’aquell objecte i els espasmes del seu amic i a mida que anava prenent consciència de que quan Pau deixara de respirar ell es convertiria en l’únic home viu sobre la terra, una sensació d’agra satisfacció va invadir a Vicent que, concentrant-se en cada múscul de la seua cara va aconseguir reflectir tot el menyspreu que sentia per aquell home moribund, com si intentara rematar la faena disparant rajos pels ulls.

Un instant abans de l’últim sospir, Pau va dir “no porta accent” i Vicent es va quedar sense poder llevar-li la raó.