1/7/08

EL "TALANTE" CANVIA DE MANS

Siguem sincers. En gran part, lo que feia bo a Zapatero no eren els seus propis mèrits, sinó lo “roín” que era Rajoy i clar està, esta situació podia canviar d'un moment a un altre com aixina pareix haver ocorregut.

Hui publica la cadena Ser el segon pulsímetre de la legislatura ab un dada que podia paréixer impossible fa només uns mesos. El líder del PP ha aconseguit una espectacular pujada d'11 punts i una aprovació del 43% dels votants, mentres que el cap de l'Executiu ha perdut dos punts i ha caigut al 42%, tot després d'un congrés (el del PP) portat a cara de gos, les repercussions del qual encara coegen pels dominis d'Aguirre.

Fa quatre anys, quan ZP va accedir al poder, representava la moderació enfront d'un PP eternament crispat que era incapaç d'arribar acords ab cap dels altres grups de l'arc parlamentari imposant des de la majoria absoluta un ambient asfixiant per als que no compartiren la seua forma de vore les coses.

Coneixedor del punt dèbil del seu oponent, Zapatero va elevar a la categoria d'emblema particular lo que haguera de ser una practica habitual en la política i sobre el concepte de “talante” va fer pivotar tota la seua política durant la primera legislatura.

Ab les seues bones maneres al coll o més aïna gràcies a la falta d'elles per part dels caps visibles del principal partit de l'oposició, Zapatero va aconseguir les adhesions necessàries per a governar ab placidesa sense haver de fer grans esforços per guanyar-se els suports de la resta de la cambra. La crispació del PP espentava als braços del PSOE als grups parlamentaris desitjosos de posar-se del costat del "talante" tant com d'allunyar-se de les maneres dels Acebes, Zaplana, Pujalte o el mateix Rajoy.

Passada la seua segona derrota en els comicis, Mariano pareix haver pres nota de lo que la veu del poble va expressar ab els seus vots i una volta eliminat el soroll de les conspiracions del 11-M que servien al temps d'excusa i justificació, ara sí, ha escoltat alt i clar que la ciutadania en general aprecia una manera de fer política basada en l'acord i en el pacte més que en la confrontació constant.

El congrés que els Populars van celebrar en les nostres terres va servir per a fer-se un bon lífting, inclús les desavinences precongressuals van contribuir a exalçar la nova imatge de moderació de Rajoy i la nova direcció del partit i els resultats no s'han fet esperar.

La passada setmana, l'oposició va aconseguir que es donara via lliure a la compareixença urgent del president del Govern per a explicar davant del Ple del Congrés les seues mides davant de la situació econòmica.

L'exigència d'explicacions a Zapatero va ser promoguda pel PP i IU, i es va aprovar en la Junta de Portaveus del Congrés al ser recolzada per tots els grups excepte el PSOE, que va intentar sense èxit, convéncer als nacionalistes per a evitar esta compareixença.

Hi ha que vore lo que és el "talante", hui aconseguix ab ell, Rajoy lo que ab tanta facilitat aconseguia ahir Zapatero... l'adhesió d'altres grups a les seues propostes i encapçalar el rànquing de popularitat.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Vaja! Quina casualitat. Acabe d'escriure un post sobre açò mateix...Podriem dir que a ZP se li acaba el "xollo".

Carles ha dit...

Ànimes bessones que som.... o poc originals.

Si, a Zapatero se li han acabat moltes coses si no demostra que darrere de les bones paraules hi ha alguna cosa més, i em fa la impressió que no és aixina