23/11/17

DESTIL·LAR L’ODI

Van arribar a l'escena política revestits de novetat encara que venien amb el rodatge més que fet per terres catalanes. Van vendre en els platós televisius el seu centrisme reclamant-se hereus de la transició. Es van erigir en paladins contra la corrupció i recolzats pels mass media es van engolir a la seua predecessora UPyD com a matalaf de la caiguda del PP.

Aquella imatge idealitzada de gendre perfecte, pulcre i honrat que va unflar el suflé de Ciudadanos els va acompanyar fins que van xafar la moqueta del Congrés i la calor dels focus va començar a fondre la seua màscara de cera. Hui aquells furibunds atacs als corruptes s'han convertit en dòcils suports a governs tan esguitats per la merda que resulta difícil reprimir les arcades.


Però no és esta la millor de les veritats revelades sobre l'ideari d'este partit. Centristes deien, hereus de la transició afirmaven… menuts enredradors. En quan han tingut oportunitat, han enviat a pastar fang tot indici de moderació i diàleg, demostrant que a ells lo que lis va de veritat és això de fer mala sang i imposar la seua visió del món als altres. El seu pretés centre està situat tan a la dreta que convertix a la Falange en una colla de comunistes.

Per a la seua idea de la nova política, el franquisme es queda curt i la pretesa reivindicació de Suarez com a model els ha fet bola. Ni tan sols Primo de Rivera és prou per al seu ideari. Felip V és el seu referent i com ell, pretenen amb un Decret de Nova Planta, reduir tots els Regnes d'Espanya a la uniformitat d'unes mateixes lleis, usos, costum i tribunals, governant-se igualment tots per les lleis de Castella eliminant qualsevol indici de particularitat cultural i lingüística.

Ciudadanos ens vol arrossegar a un viatge en el temps que esborre tots els avanços aconseguits des de la reinstauració de la democràcia i esta mateixa setmana ha pretés donar a llum un Ministeri de la Veritat, una Inquisició que vigile les institucions educatives per a què els nostres fills no s'aparten de la verdadera llum de l'Espíritu Nacional ni siguen pervertits pels pèrfids professors conspiradors judeomaçònics portadors del mal.

En la seua obsessió uniformalitzadora sostenen que no hi ha més veritat que la seua i que tot lo que s'ensenye en les escoles que no encaixe amb la seua concepció és pur adoctrinament i cap evidència els farà recular en la seua croada per més que hagen de recórrer a la manipulació i a la mentira, ni els importarà repartir l'odi que han destil·lat en la seua caverna infectant amb ell a una societat que lluita per eixir de la foscor a què ells la volen tornar.

La seua aportació a la modernitat és la dels negacionistes americans, la de la prohibició de llibres, la d'escorxar viva a Hipatia. Sort tenim de que de moment no toquen el poder més que tangencialment o ja viuríem en el segle díhuit, però temps al temps.

No ho oblideu, el gran Ciudadano vos vigila.

Cap comentari: