12/3/12

RATICULIN

Possiblement entre les preocupacions que lleven la son a la major part dels valencians, els temes relacionats amb el treball i l’economia ocupen els primers llocs. No, no em referisc al treball en general o a les grans xifres de la desocupació, tampoc a la macroeconomia ni la “prima de riesgo”. Els preocupa el seu treball, la possibilitat de perdre'l o la de trobar-lo, els preocupa la part més pròxima de l’economia, la familiar, el com arribar a fi de mes, pagar la hipoteca o omplir el depòsit de la cada volta més cara gasolina.


Al ciutadà mig valencià, li agradaria escoltar parlar dels seus problemes als polítics, que l’hemicicle de les Corts es convertira en el temple en què les seues pregàries foren escoltades pels déus, però hi ha un problema; fa uns quants anys, sense que nos en adonàrem les Corts van ser traslladades a un llunyà planeta el nom del qual coneixem gràcies al profeta televisiu Carlos-Jesús-Mikael. El nom del planeta és Raticulín i des de Raticulín els problemes dels valencians no deuen vore’s amb massa claredat.

En les Corts de Raticulín es parla de trages, de xoriços, de camisetes i de corrupció, sobretot de corrupció. Res d’assumptes mundans que gens importen als parlamentaris raticulins, ells estan massa ocupats amb les seues coses, a més, en el seu interior cada diputat de Raticulín porta un Investigador del CSI o un jutge de Cort Penal de tele sèrie, per això, mentres les xifres de la desocupació creixen a la mateixa velocitat amb què disminuïxen els euros en les butxaques dels valencians, ells preferixen les comissions d’investigació per a dirimir responsabilitats "polítiques" dels seus estimats col·legues raticulins.

I no és que la corrupció no siga preocupant o no mereixca atenció, igual com les víctimes del metro, la desviació de fons per a la cooperació i molts altres assumptes que han de ser investigats sí, però per la justícia i no per aficionats que basen les seues conclusions en l’aritmètica parlamentària. Això sense tindre en compte que no s’ha donat el cas que una d’estes comissions d’investigació haja aprofitat per a una altra cosa que per a què els uns i els altres intenten aprofitar mediaticament per a aconseguir més escons en el parlament de Raticulín.

Però sens dubte a qui millor li ha vingut el trasllat planetari de les Corts, és al Govern Valencià, sumit des de fa anys en la més absoluta de les inactivitats i que gràcies al circ mediàtic que hi ha muntat en Raticulin aconseguix ocultar lo pla del seu encefalograma.

Aixina que,  tots contents, oposició i govern complint els seus objectius alimentaris i prolongant la campanya electoral fins a l’infinit i més enllà. Mentrestant, continuarem suportant un finançament vergonyosament injust, el nostre desenrotllament econòmic dependrà del bon criteri europeu i els proveïdors resaran per a la vinguda del rescat de l’ICO per a poder cobrar. Educació, sanitat i ocupació continuaran sonant a xinés mandarí allà en Raticulín, però els seus parlamentaris continuaran obsequiant-nos amb grans moments de màrqueting polític.

Que Déu ens pille confessats.

Levante emv 15/03/12

2 comentaris:

manuel lapuente ha dit...

! Y al tercer dia resucito ! o no fue asi ? Carles , porque como yo en esa materia biblico/religiosa no ando fino , pero me reconforta leerte otra vez , resucitaste , alabado sea quien sea pero bienvenido y caña a este grupo de ganapanes politicos chorizos y engañabobos vaya grupo el Srt. Blasco, el Felip y lo siento mi excompañero de UNION VALENCIANA A dolfo Soler que pena , buena gente ,buenisima , engañada por la cosa nostra politico/valenciana

Anònim ha dit...

Enhorabona, el comentari és el més adient, trovaba a faltar els teus comentaris