22/11/10

ARA CiU

A estes altures no revele cap secret si dic que Convergència i Unió conforma un projecte polític ab el què em sent identificat i al que m’unixen moltes coses. Tampoc és cap novetat que un polític tinga afinitat ab un partit a què no pertany, sobretot si no es compartix ab ell espai electoral, com és el cas. Sense anar més lluny el propi Mariano Rajoy es va confessar fa unes setmanes admirador de la formació que dirigix David Cameron i no van faltar al seu dia els fervents seguidors d’Obama entre el socialisme espanyol.

CiU ocupa a Catalunya un nínxol ideològic que no es troba representat, almenys d’una forma visible, ací a Valéncia. Un espai necessari que contínuament es ve reclamant d’una manera o d’una altra (l’últim a fer-ho va ser l’empresari Federico Félix ) i que a pesar d’alguns intents, no ha arribat a quallar. És precisament esta incapacitat pròpia per a bastir un projecte valencianista de semblants característiques la que fa incrementar l’admiració per aquells que sí que han sabut fer-ho en la seua terra.


Quan acabe la setmana, Artur Mas haurà aconseguit la seua tercera victòria consecutiva en les urnes i ab tota probabilitat, esta volta sí, aconseguirà la majoria suficient per a formar govern i ho haurà aconseguit a base de demostrar no sols que és capaç de governar, sinó que CiU és l’única alternativa seriosa i raonable per a alçar novament Catalunya, més enllà d’experiments i aventures.

La diferència entre entre la meua afinitat ab CiU i la de Rajoy ab el líder Tory, consistix en el fet que la victòria de de Mas diumenge que ve pot tindre una influència positiva en la política i l’economia valencianes, mentres que Cameron no deixa de ser un referent inic.

Els futur dels valencians depén en gran manera de les relacions que el nostre govern mantinga ab els seus veïns, unes relacions que en massa ocasions es veuen contaminades per les desavinences que a nivell estatal mantenen PP i PSOE i que queden sense efecte quan apareix un element diferent en el tauler de joc. Aixina, un govern de la Generalitat catalana dirigit per CiU té més probabilitats d’aconseguir acords ab el de la valenciana siga este del color que siga, que un liderat per Montilla.

D’altra banda, la necessitat imperiosa per a la nostra economia de l’impuls del corredor mediterrani, precisa d’una forta implicació dels nostres veïns catalans, una implicació de la que només CiU s’ha mostrat capaç.

Bé siga per afinitat ideològica o per coincidència de necessitats, a les valencianes i els valencians ens interessa que Artur Mas guanye diumenge que ve la majoria suficient com per a formar un govern sòlid i independent i com per a açò és necessari fins a l’últim dels vots, demane a tots els valencians residents a Catalunya que voten a Convergència i Unió, jo ho faria.

7 comentaris:

Anònim ha dit...

Carles, el Bloc ocupa en gran part eixe espai valencià que correspondria a CiU a Catalunya. Tanmateix, no és el mateix Bloc el que hi ha a Castelló que el que hi ha a València o Alacant. El Bloc a Castelló ha aconseguit un perfil molt més moderat i centrista i ha aconseguit que una part important de xicotets empresaris s'identifiquen amb el seu projecte. Com diria Jordi Pujol, el Bloc a Castelló sí que ha sabut erigir-se en el partit dels "petits botiguers".

Carles ha dit...

Estimat anònim: No seré jo qui et discutisca com és el Bloc de Castelló, per la gent que conec no em cap cap dubte que aixina és, ara bé, el Bloc de Castelló no és un partit en si mateix, és una part d’un tot que és el Bloc, que no se situa a nivell general en un espai sociològic semblant a CiU. De totes manera tampoc era este el tema principal del meu article.

Anònim ha dit...

Amb tota la que està caent en la política i la economia valenciana si el Bloc no fora un apèndix de Compromís i un seguidor d'Iniciativa podria plantejar-se ser una alternativa socialdemòcrata i valencianista per a la societat valenciana i no un conglomerat de l'eco-progressía un poquet valencianista, un poquet catalanista, un poquet federalista, un poquet independentista... Mireu, els arguments i la situació la sap fins el més despistat, només falta el bac en les urnes i el crit de que amb el valencianisme no se'n va enlloc i que cal abraçar una nova esquerranía... pa per al Psoe regalat en el seu funeral!!! Qui el vol comprar???

Anònim ha dit...

Per a l'últim comentari: tots els dies he de patir una carretera nacional 340 totalment colapsada per anar a treballar al nord de Castelló. I cada vegada tinc una cosa més clara: he de fer costat a Compromís. Ho dic perquè em pot agradar més o menys però ells són els únics que tenen possibilitat d'entrar a les Corts i preferisc abans un parlament valencià amb la presència de Morera que un amb només Alarte i Camps. D'això se'n diu pragmàtica: estic fart de votar PSPV perquè després no facen res per mi. Esta volta apostaré per Compromís perquè la tasca parlamentària de Morera i Oltra ha estat inestimable. Tal vegada, els que sou valencianistes de veritat hauríeu de plantejar-vos-ho. ARA O MAI

Carles ha dit...

Estimat amic anònim:

Al marge que este no és el tema principal de l’article, no tinc cap objecció a debatre sobre l’assumpte.

Em pareix molt bé que la teua opció personal siga la de fer costat a Compromís, sobre això no tinc cap objecció, però eixa opció no és la meua per moltes raons, la principal de les quals és que no em sent identificat ab el projecte.

Respecte a eixe cant al vot útil, a fer pinya junt a Compromís, a no presentar alternatives per a què no es dispersen els vots, no estic conforme en absolut, com no ho estaries tu si algú estiguera demanant que no es presentara Compromís per a no dispersar el vot d’esquerres i ho justificara per les escasses o nul·les expectatives que esta formació té d’aconseguir el 5% que, actes de fe al marge, són les que són.

Nosaltres ens presentem a estes eleccions no per a llevar-li vots a Compromís ja que no ens situem en el seu mateix eix ideològic, sinó per a refermar un projecte en què creiem. Som xicotets sí, però no perquè tinguem vocació de capelleta, som xicotets circumstancialment i aspirem a ocupar un espai que en este moment està orfe. Si renunciàrem a açò, els pocs o molts vots que poguérem obtindre, no anirien a parar a Morera, Oltra i companyia, perquè qui és capaç de votar a un partit que sap per endavant que no tindrà representació parlamentària, ho fa perquè la resta d’opcions no li convenç.

Et desitge la major de les sorts.

Anònim ha dit...

Jo votaré al meu poble al BLOC perquè afortunadament es presenta com a BLOC però a les Corts Valencianes no votaré Compromís, no m'agrada eixe muntatge, a més a més la Direcció del BLOC només que fa promocionar a les 2 diputades d'Iniciativa que només volen que refer una Izquierda Unida bis federal i això no és el meu projecte.
Ah! i en els pobles que poden la gent d'Iniciativa presenta llistes municipals competidores a les del BLOC ( 'pa cagar-se') i sinó que ho pregunten en pobles com Sueca o Vila-real per citar alguns.

xoco_PV ha dit...

Hola! Una salutació, vaig enteran-me d'algunes cosetes per fi. Mireu jo he parat ací per el valencianisme no se ni com, algú que insultava al propietari d'aquest blog...

Per lo que he llegit, puc fer una barreja entre el tema de Carles (no el coneixia de res)amb els d'alguns comentaris.

Carles, en tens tota la raó, opine personalment, que al País Valencià en fa falta, però no d'ara, si no, desde la Transició, un partit de dretes com CiU, en els que patrons i persones com vosté, en tindríeu una referència política forta per als valencians, amb els interesos dels valencians i valencianes.

He de dir, que mai ho votaria, però, desde el meu punt de vista desde l'esquerra, el gran problema valencià, es que no tenim la referència a València, si no a Madrid... podria vindrem al cap de certes persones o tendència d'aquella època que per un tros de drap de bandera, qüestions de noms o denominacions ens entregaren a Madrid, i ara en veiem el greu problema de lo que això ha suposat, els valencians, som verges políticament, i en tenim lo que tenim.

Desde el meu punt de vista, el BLOC deuria de representar eixe espai centre-dreta, encara que esta posicionat al centre valencianista al meu paréixer, ja que jo en soc d'esquerres però la majoria que conec que els vota al meu poble, no dic d'altres pobles, es de centre-dreta, tradicionalistes... així que si els he votat es per tindre minimament una veu valenciana, que no siga PPSOE.

Però ara que veig IPV, que si esta a l'esquerra del PSOE oblidan-se d'històries centristes, si en veig eixa possibilitat de que la base forta del centre-dreta puga fer-se fort, i posicionar al Bloc on semrpe he pensat que esta, a la dreta, al meu paréixer, un partit d'esquerres no pot anar de centristes, i vore com en llocs son de dretes, a altres d'esquerres... en uns pacte amb el PP en altres amb el PSPV.. en fi, que en fa falta un d'esquerres i altre de dretes, el Bloc pense que sols representa un valencianisme que ni contenta a uns (dretes) o a altres (esquerres), però com estan les coses de bipartidistes i tanques de 5%, quin remei toca :(.
Votaré a partir d'ara IPV i per tant Bloc, Verds... i ONV, el Micalet o lo que estiga dins de Compromís perquè ara mateix es una urgència política no deixar soles el PP i PSOE en les Corts