17/12/09

LA MIOPIA DE FONT DE MORA

Em desdejune el dimarts ab les declaracions del conseller d’educació i no done crèdit a lo que llig. La Generalitat no incorporarà l’ensenyança dels valencians a les noves tecnologies perquè com l’onanisme, els portàtils produïxen ceguera.

Mare meua, ¿però que hem fet els valencians per a què ens haja tocat en sort un personatge com Font de Mora? ¿és que potser els nostres avantpassat van cometre un pecat de tal calibre que ha de ser porgat per totes les generacions fins al final dels dies?

L’excusa, perquè no es tracta més que d’una excusa exposada per l’administració valenciana per a no subscriure l’acord que proporcionaria un ordinador portàtil a cada alumne no pot ser més infantil i ha quedat desmuntada a penes a eixit dels llavis del conseller. Una pantalla de 10 polzades pot causar els mateixos efectes en el desenrotllament visual dels nostres fills com una pantalla de 52, és més, els riscos de patir miopia per utilitzar un ordinador són equivalents als derivats de llegir un llibre i, ara que ho pense, espere que el nefast conseller no s’haja assabentat d’açò últim perquè és capaç de prohibir els llibres perquè atempten a la salut visual dels valencians que idees més estrafolàries ha tingut.

La realitat, perquè hi ha una realitat oculta darrere de tanta barbaritat eixida de la boca d’este terròs, és que estan jugant ab les nostres vides i ho estan fent d’una manera inconscient i per tant molt més perillosa.

Ab l’únic objectiu que el de donar un puntelló en la boca de Zapatero, el govern valencià no dubta a sacrificar l’educació dels nostres fills. Ja ho va fer ab l’espinós assumpte de l’educació per a la ciutadania i el sainet de l’anglés i ara ho fa donant-li l’esquena a l’educació 2.0 privant-nos d’una substanciosa aportació de govern (més d’onze milions) i ho seguirà fent sense importar-li les conseqüències, boicotejant qualsevol benefici que poguérem obtindre les valencianes i els valencians sempre que estos no puguen ser atribuïts al PP i per tant rendibilitzats electoralment (pregunten sinó als afectats pel boicot dels populars a la llei de la dependència).

Evidentment, disposar d’un ordinador portàtil no farà als nostres fills més intel•ligents, ni incrementarà la seua capacitat d’aprendre, però familiaritzar-se ab les noves tecnologies constituïx un avantatge competitiu que se’ns nega als valencians pel simple fet de tindre un conseller de cultura més curt que les mànegues d’un jupetí i estar segrestats per un govern que actua com a regne Popular mentres ens entreté ab jocs de prestidigitador i propaganda.

Pensa que, mentres els teus fills, nebots o néts no tenen accés a les últimes tecnologies, a uns quants quilòmetres d’ací, a Almansa, Hellin, o Mora de Rubielos, altres alumnes acudiran a classe aprofitant els avantatges que ací rebutgem i en el futur competiran ab els nostres i si en les últimes eleccions autonòmiques vas votar al PP, tu tens la culpa.

Article publicat per Levante emv el 17/12/09

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Portes uns últims articles magnífics. Del govern de Camps ja no sabem ni el que dir, el poder se'ls ha pujat al cap... és una situació que s'ha porduit a alguns municipis valencians on la prepotència i "el conmigo o contra mí" eren els punts forts dels governants, quina classe política tenim? No sabem a quin punt estem arribar, açò que és d'esquerres o de dretes?? esquerres i dretes no existeixen. El que existeix és treballar per la gent, esperem que eixe canvi de mentalitat arribe pronte.

Seguix així, i sort amb el projecte !

Des de la Marina Alta.

Sd ha dit...

Sí, el canvi de mentalitat és el sentit comú, encara que jo també preferiria que fóra un canvi de mentalitat en clau valenciana. No estic d'acord que hàgem d'acceptar tot el que vinga del govern central perquè sí i sense alçar la veu, però una cosa és trobar un defecte a una acció política al·liena, en este cas del govern espanyol, i altra inventar-se'l.

La irresponsabilitat del PP és tremenda, no per perdre una partida pressupostària perquè sí, que també, sinó per crear l'alarma social i conformar una cultura política lamentable. Qui té el mànec de la paella vol crear desafecció de la política, prostituint-la, deixant-la, etc... perquè per molta abstenció que haja, els que van primers en la cursa guanyen i els l'únic que els importa a alguns.

Espere que el projecte nacional i municipal d'UxV cresca.