22/9/14

ESTEM FOTUTS



Fartet estic d'escoltar parlar de regeneració democràtica. Tots els dies a totes hores hi ha algun il·luminat que ens diu que és necessari refundar el nostre sistema, que els vells partits ja no valen, que cal donar més participació al poble, que bla, bla, bla… ¡Pesats!
Tota la burumballa que s'aboca respecte d'això de la regeneració democràtica no és més que la utilització d'un concepte abstracte per a què cada u acoste el tros d'anguila al seu plat i lo mateix li servix al PP per a llançar propostes de modificació de la llei electoral per a conservar el poder, com als que no són el PP per a intentar convéncer als desencantats que val la pena donar-los el poder a ells.

La regeneració democràtica és la manera que tenen els polítics de dir-li al poble que la culpa de tot lo que està passant no és del poble, sense assumir la culpa ells mateixos. La culpa és del sistema que està vell i rovellat i al que els uns i els altres no proposen més que donar una mà de pintura cada u del color que més li convé.
Fartet estic de tanta paraula convenient que es desmunta a la menor comparació amb la realitat i la realitat és que a pesar de tant que agraden estos càntics regeneradors, al final, les enquestes diuen que si es feren hui les eleccions, la doblement imputada alcaldessa d'Alacant, Sonia Castedo, tornaria a guanyar per majoria absoluta.
Ni regeneració, ni refundació, ni major participació, ni "cuentos" i baralles noves. La democràcia depén del vot del poble i si el poble està decididament disposat a referendar a una alcaldessa a qui pot escoltar pasterejant amb un important constructor, vore fotografies en les què es demostren relacions prou dubtoses amb el mateix i observar les seues desfilades entrant i eixint del jutjat per la seua imputació en casos de corrupció, llavors estem fotuts.
De res servix tanta discussió regeneracionista si els votants continuen pensant que no tenen cap responsabilitat sobre lo que fan les persones a qui trien. Sense responsabilitat no hi ha democràcia. Per molt que es modifique la llei electoral, la de partits o s'instauren primàries obertes (Hui la doblement imputada guanyaria en unes primàries obertes al Molt honorable Pocasang).
De moment la regeneració democràtica no passa de dir-li al poble lo que vol sentir en compte de dir-li lo que necessita escoltar i açò és com pretendre reduir la delinqüència canviant l'uniforme dels policies per a què siga més modern.
Que algú em desperte quan açò haja passat, perquè de moment tanta favada m'avorrix. Quatre dies de democràcia que portem i ja ens ve gran.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Choví pots comentar què ha passat amb UxV que s'ha despenjat de Demòcrates? No s'entén en absolut, tot per una lluita de càrrecs en el congrés?

Carles ha dit...

La veritat és que no puc dir-te res, perque res se. Estic retirat

Anònim ha dit...

D'acord, gràcies.