30/1/11

CARTA OBERTA A MARIANO RAJOY

Acaba vosté de clausurar la convenció que el seu partit ha celebrat a Sevilla enmig d’un ambient d’eufòria electoral i en les seues intervencions s’han sentit algunes coses d’innegable sentit comú en els temps que corren, com la necessitat d’aplicar una important reducció del nombre de càrrecs polítics o evitar duplicitats entre Estat, autonomies i ajuntaments.

Fins ací tot bé, però (sempre hi ha un però), “una cosa es predicar y otra bien distinta dar trigo”. Les paraules pronunciades per vosté en eixe fòrum en què la moqueta blava a corregut com el vi en una festa, no són més que això, paraules, si estes no van seguides de l’acció.


Mire vosté (permeta’m copiar-li el “latiguillo”), el partit que vosté presidix governa alguna que  altra comunitat autònoma, entre elles la Valenciana i lo que jo veig és que hi ha una total divergència entre lo que vosté diu que farà si governa i lo que els seus fan quan governen, per la qual cosa, sincerament he de posar totes les meues reserves sobre la veracitat dels seus anuncis.

Ho té vosté molt fàcil si realment pensa que té una manera diferent de governar, deixe’s de discursos grandiloqüents i de floritures, oferisca’ns un exemple clar i ras, despenge el telèfon i cride vosté a Francisco Camps (segur que està esperant la seua cridada) i explique-li detingudament això de reduir els càrrecs polítics, això de l’austeritat o del sostre de l’endeutament. Conte-li que cal eliminar societats mixtes i organismes que res aporten més que col·locacions i albellons pels quals es buida el pressupost. Diga-li que cal canviar les coses i fixar les prioritats, que els diners del contribuent no poden malgastar-se en tafarra quan hi ha necessitats que els ciutadans tenen per cobrir.

Si aconseguix vosté que Camps li faça cas i aplique les seues receptes, la pròxima volta que haja de dir com governaria Espanya només haurà de dir “igual com el PP governa Valéncia” en cas contrari, diga lo que diga vosté, abrigat pels seus en una convenció, no servix de res.

I ja ficats, com li veig interés a reduir les despeces de l’administració, li oferisc un parell de suggeriments: Elimine les Diputacions Provincials que és el lloc on majors i més absurdes duplicitats de competències es produïxen i reestructure el Senat, aixina deixarem de subvencionar a calfa-butaques com Chiquillo, d’escassa utilitat pública.

Espere impacient l’aplicació de les seues receptes en el govern de Camps i un altre dia, si això, parlem de Canal 9.