11/10/09

JO TAMBÉ SÓC BLOC

Ho sóc no per proximitat ni per militància, ho sóc perquè quan s’insulta, es perseguix i s’agredix a un grup de demòcrates per participar pacíficament en la festa de les valencianes i els valencians, tots hem de sentir-nos ells, ser ells.

No fa molts anys que van començar a acudir tímidament a la processó cívica del 9 d’octubre els primers grups d’extrema dreta. Ho van fer al principi de manera pacífica, quasi camuflats per a començar a prendre posicions que, any rere any han anat consolidant alhora que es radicalitzava la seua estètica i les seues maneres, fins a convertir esta manifestació popular d’amor a la Pàtria Valenciana en una espècie de parada militar en la que pretenen imposar la seua llei, la del més fort, davant de la mirada condescendent si no complaent dels partits majoritaris que pensen ingènuament que la seua presència pot ser utilitzada a favor.

La nostra grandesa és la nostra debilitat, perquè creure en la democràcia implica ser conscients que tots tenen dret a expressar-se, inclús aquells que no ens permetrien fer-ho a nosaltres mateixos, i d’eixa debilitat s’han aprofitat els feixistes per a fer propi el territori del poble per a, una volta conquistat, tirar d’ell al propi poble.

El que ha ocorregut enguany no és una novetat, tan sols la seua virulència. Any rere any els membres de la Plataforma Juvenil Valencianista, els d’Enkara o els d’Units x Valéncia hem patit insults, amenaces, i el llançament d’algun objecte, però enguany les accions dels radicals han anat més enllà.

Portats per la por de perdre un espai que ja consideren seu, han actuat de manera organitzada i han planificat militarment cada una de les seues accions. No ens trobem davant de l’insult en calent dels que se senten protegits per la manada, sinó davant d’una expedició de cacera, una avançada destinada a impedir la normalitat, a protegir la seua posició d’avantatge numèric i açò els fa més perillosos.

Que el Bloc haguera convocat enguany oficialment als seus militants a participar en la processó cívica, seguint l’estela dels que des del Bloc Jove vénen fent-ho des de fa uns anys, és un triomf de la normalitat, un símptoma que s’està tancant, lentament, una ferida oberta entre els valencians que ens manté separats des de fa massa temps, però és també un signe clar de què les proporcions canviaran i que en un parell d’anys, els que desfilen ab gest militar mirant amenaçadorament als jóvens que gosen reivindicar una Valéncia lliure, tornaran a ser la minoria vergonyant i açò els produïx por.

Hui tots som Bloc, tots som PJV, som tots i cada un dels que no es resignen a que el nostre dia nacional es convertisca en un precalfament del 12 d’octubre.

L’any que ve serem més i més també al següent, cada un ab el seu matís, junts, però no “revueltos” si es vol, i els intolerants seran menys, segur.

16 comentaris:

Nomdedéu ha dit...

Moltes gràcies Carles.

Nomdedéu ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Josep Lluís ha dit...

Hem de conseguir que per damunt dels violents, dels que no creuen en la democràcia, guanyen els que si creem en ella, els que respectem totes les ideologies i pensaments, incloent las d´aquells que no creuen en les nostres, per a que esta terra d´una vegada per totes siga normal, i anar a una processó no suponga un perill,ni un retall als nostres drets.
La processó cívica és de tots els valencians i no d´un grups o grupets que es creuen tindre dret dir qui pot anar i qui no.

Albert Sebastià ha dit...

La meua solidaritat també amb la PJV, que també patí la violència dels feixistes. Algun dia aconseguirem que el matí del 9 d'Octubre torne a ser una data on l'homenatge a la senyera i al naixement del Regne de València siga el principal i no els càntics de "Josué Libertad".

Visca València lliure!

taronget ha dit...

Gràcies, Carles.

No aconseguiran expulsar a aquells que estimem València del nostre dia nacional.

Anònim ha dit...

Carles, gràcies pels teus ànims. Jo com a valencianista, no milite al Bloc pero els vote, vaig anar amb ells pel matí, i em vaig sentir impotent, els feixistes espanyols de españa2000 junt al gav, ens tiraren ous plens de pintura i ens agrediren aconseguint expulsar-nos de la marxa. Quina vergonya, i quina colla de desgraciats els que feren això, i damunt avui ens hem assabentat que han agredit de forma brutal a un administrador de valencianisme.com en el seu edifici quan estava en companyia d'una xica. JA N'HI HA PROU!

Anònim ha dit...

Els del Bloc no pinten res en la processó del 9 d'octubre, ¡¡que vagen per la vespra en la resta de catalanistes i mos dixen en pau!!!

Orgullós de ser valencià
orgulloso de ser español

Anònim ha dit...

Ben que pinten igual que qualsevol valencià, sent el dia de tots els valencians, de la comunitat autonoma que és regió i nació.

Visca València Lliure!
Sempre valencians.

Anònim ha dit...

Els que estan tan orgullosos de ser espanyols ja tenen la seua festa: el dia de la raza española, el 12 d´Octubre. Eixe dia es celebra l´inici de la subjugació dels pobles indigenes de Sudamèrica a la Corona de Castella (més tard d´altres pobles indígenes, però de la Península, van ser subjugats, com el nostre Regne de València en 1.707). Espanya com a concepte polític i nacional no és més que una Castella ampliada (“ancha es Castilla”).

Els que estem molt orgullosos de ser valencians i només que valencians tenim el nostre dia nacional, el 9 d´Octubre. Dia nacional perquè València és nació. I si és nació no és nació espanyola. Eixe dia conmmemorem l´entrada de les tropes catalano-aragoneses a la ciutat de València el 1.238. En eixa època no existia Espanya, ni rés semblant. Espanya com a Estat-nació, exterminadora de llengues i pobles diversos comença al segle XVIII. A vore si llegim una miqueta d´història. Per tant no sé que han de celebrar eixe dia els que estan tan orgullosos de ser espanyols.

Anònim ha dit...

gràcies per les teues paraules Carles.
Ja n'hi ha prou de pallisses i agressions als valencianistes demòcrates.
No podem permetre que l'extrema dreta espanyolista(españa2000 i gav) s'apodere del dia dels valencians.
visca el regne de valència!!
visca el país valencià!!

Josep Lluís ha dit...

Enhorabona Carles pel teu artícul i ademés ha tingut repercussió en el forum dels "megavalencianistes", que sembla que no els ha agradat, cosa llògica perque nosatres no entrem en el seu model de megasupervalencianistes.

Anònim ha dit...

Chovi, no deuries de parlar en boca de ningu, crec que el teu ''Valencianism'' d'AVLL no es el mes indicat.

VIXCA VALENCIA LLIURE
SOM VALENCIANS
NI CATALANS
NI ESPANYOLS

Josep Lluís ha dit...

En permís de Carles respon a l´últim anònim.
Sent que no poses el teu nom, i t´amagues en l´anonimat i poder dirgir-me a tu per l´nom i no per l´anònim, pero si eixa és la teua decisió, puix be.
Dubtes del valencianisme de Carles perque usa les normes de l´avll, pero tu escrius en valencià en faltes d´ortografia "ningú", du accent segons les normes de la RACV, eixa que dieu que defeneu i després passeu d´ella, pero clar fer això no és motiu per a dubtar del valencianisme de ningú ¿veritat?.
Tal volta la vara de mesurar siga molt flexible i segons nos convé una persona és valencianiste i l´atra no, sense tindre ni en conte el sentiment que puga tindre.
Nosatres segons tu, ajuden a desprestigiar el valencià i a la seua catalanisació ¿i vosatres o tu estàs esteu lliure de tot?, penseu-lo és bo fer autocrítica.
Perdona Carles per contestar per tu.

Masclet ha dit...

La centenària processó del Nou d'octubre és patrimoni de tots els valencians orgullosos de ser-ho, hui com fa 600 anys (quan Espanya no existia, fòra d'una denominació geogràfica). I especialment, dels que som valencians abans que res i per damunt de tot.

I naturalment, la Senyera del Rat Penat no és propietat privativa de ningú, i dels d'España 2000, menys que de ningun atre. Perque no tenen idea ni del seu simbolisme ni de la seua història, ni tenen dret a enarborar-la en benefici propi per a defendre lo contrari de lo que eixa bandera representa. Únicament tenen dret a anar a la processó cívica, com qualsevol atre valencià, sempre que es comporten com diu la pròpia paraula: de forma cívica

Els violents són els únics que sobren en esta terra.

Anònim ha dit...

que raro es que no se vea ningún comentario de los que decis que son agresores......en fin siento que te identifiques con unos renegados y partidarios de los catalanistas que representan el bloc.... esos que hasta hace un par de meses comían de la mano de ciu,esos que usan la estrellada como bandera de un país que nuca ha existido, y que es mas, jaman existirá...
pienso que un buen valenciano no es aquel de defiende la soberanía de valencia, si no de aquel que defiende su cultura, su tradición, su lengua... estos del bloc solo quieren cambiar de señor.... quitar a madrid para poner a barcelona (trasoberanistas)
que pena me dan lo que aquí apoyan ese infame proyecto de mendigos, de siervos, pudiendo ser señores....

Josep Lluís ha dit...

Que pena me done aquells que diuen ser tan valencianistes i bon valencians i volen ser senyors, pero no són capaços d´escriure en eixa llengua que tant diuen que volen i defenen i que és una part molt important de la seua tradició i de la seua cultura.
és molt fàcil donar lliçons i carnets de valenciania o de bon valencià, pero sempre per als demés mai per a un mateixa ¿veritat?.
Ah i yo condene este acte com ho faig als patits per la PJV o atres o, si algun dia ho patira GAV o Coalició Valenciana.